LIMOENLIMONADE MET TIJM, KOMKOMMER & AGAVE

Het recept voor deze limoenlimonade komt van een Mexicaans restaurantje waar Maura op haar laatste dag in Barcelona heeft gegeten.

De limonade is gemaakt zonder suiker en gezoet met agavesiroop. Ook komt er geen pan aan te pas. Je maakt de limonade rechtstreeks in het glas of een pot.

Doe mij nog maar zo’n glas zelfgemaakte limoenlimonade. Gewoon nog even doen alsof het zomer is. Nu het nog kan.

Lees het recept van Maura >>

 HEERLIJKE TROPISCHE SMOOTHIE IN JAR

Een romige, verfrissende smoothie met mango, ananas, banaan, kokosmelk en sinaasappelsap. Een echte tropische traktatie! Je kunt verse ananas en mango gebruiken, maar ook uit blik of uit de diepvries.

Ingrediëntenvoor 2 porties:

  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 kleine banaan
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 gr ananasstukjes
  • 100 ml sinaasappelsap

Deze smoothie maak je in 5 min.
Doe het fruit, kokosmelk en sinaasappelsap in de blender. Pureer tot een glad geheel.

Foto: Welke.nl

CITROENLIMONADE – DRINKING JAR GLASSES

Citroenlimonade zelf maken is leuk en niet moeilijk. Als je eenmaal homemade citroenlimonade op hebt, wil je nooit meer die uit de supermarkt.

Eindelijk is de dag aangebroken waar we met heel Nederland zo lang op hebben gewacht: de lente. En welk drankje is nou perfecter om de lente mee in te wijden? Inderdaad. Zelfgemaakte citroenlimonade!

Zelf limonade maken is een kwestie van citroenen uitpersen, suiker erbij en aanvullen met water. Maar hoe maak je nou dé perfecte citroenlimonade die altijd lekker smaakt? Niet te zuur, niet te zoet en niet te waterig.

Lees het hele recept op: Yellowlemontreeblog.com

ZOMERSE FRAMBOZENLIMONADE & RODE ICE TEA

Deze frambozenlimonade en frisse rode ice tea zijn ideaal om te maken voor een feestje, maar ook als je vandaag niet jarig bent, valt er wel wat te vieren. Namelijk dat het vandaag voor het eerst dit jaar bloody warm wordt (als we de weerman mogen geloven 24 graden), dat het zonnetje al de hele week schijnt en dat het dan eindelijk zomer wordt en ook even blijft. Genoeg reden dus voor een feestje.

Lees het hele recept op: Yellowlemontreeblog.com

SINAASAPPEL / CITROEN ZOMER LIMONADE

Originele lemonade wordt natuurlijk gemaakt met citroenen, maar ik vind deze versie met sinaasappels én citroenen het lekkerst. Ik gebruikte vijf sinaasappels en drie citroenen voor twee liter limonade. Maar… het hangt ook af van de sappigheid van de citrusvruchten hoeveel je nodig hebt. En van je eigen smaak natuurlijk. Probeer daar een beetje mee te experimenteren.

Zelf limonade maken, een how-to vanbritt.nl

WATER LOVE – FRUITWATER

Voor iedereen die water boring vindt of het ook wel eens vergeet: maak er een klein feestje van. Je kunt je water opleuken met lekker fruit en kruiden. Snijd genoeg in stukjes zodat de bodem van een grote kan bedekt is, vul met water, stamp eventueel het fruit fijn met een stamper voor een intensere smaak en there you go!

Wedden dat je ‘m met gemak leegdrinkt?

Lees het blog van Rens Kroes waarin dit lekkere recept staat.

EASY PEASY GROENE SMOOTHIE

Het is serieus één van de makkelijkste recepten om te maken en vooral een prima basisrecept waar je fijn mee variëren. Omdat de smoothie voor de helft bestaat uit fruit en de helft uit groente smaakt hij lekker zoet en is daarmee zelfs voor de grootste spinaziehater een aanrader.

Een ideale manier om je dag vol vitaminen te beginnen!

Lees het recept op: missmasonjar.nl

Categorieën: Uncategorized