Wijnglazen staan vaker voor niets op tafel dan dat ze daadwerkelijk gebruikt worden. Hoewel het soms makkelijker zou zijn om pas wijnglazen op tafel te zetten zodra er wijn is besteld, hebben wij iets bedacht zodat je  de luxe uitstraling behoudt maar de glazen niet meer in de weg staan. Naast dat deze wijnglazenhouder veel praktische voordelen biedt, is het ook een originele eyecatcher voor de tafel. Helemaal tijdens de feestdagen! Naast dat het mogelijk is om de glazenhouder of de fles naar eigen smaak te personaliseren, is het ook leuk om een mooie fles huiswijn op deze manier te presenteren.

Custom made glazenhouder


Wat heb je nodig?

– 1 Champagnefles Magnum van 1500 cl

– 4 Wijnglazen

– 1 houten plank

– Gereedschap

Origineel idee glazenhouder

Hoe maak je het?

Zaag de houten plank in een vierkant van 20 centimeter breedte bij 20 centimeter lengte. Zodra dit is gelukt zaag je bij alle 4 de hoeken naar binnen zoals aangegeven op de afbeelding, om eventuele problemen aan tafel te voorkomen is het belangrijk dat je controleert of de wijnglazen stevig blijven hangen.


In het midden van de plank maak je een gat met een boor, deze vijl je vervolgens net zo ver totdat hij strak om de flessenhals past. Als je alles in elkaar wilt zetten op tafel, zorg er dan voor dat de champagnefles op een stevige ondergrond staat als je de wijn/champagne glazen ophangt. Je hebt nu de basis van de wijnglazenhouder gemaakt, wij hebben hem wit geverfd maar hier kan je je eigen creatieve geest op los laten!

Categorieën: Uncategorized