De internationale dag van de whisky! En van welke whisky je ook houdt, het is altijd lekker om te mixen. Gebruik om te mixen een likeurfles, neem een glas en zet de rest in de koelkast. Laat je inspireren en probeer zelf ook eens een aantal varianten te maken.

Dag van de Whisky

1. St. Patricks ice tea

Nodig: Whisky fles om in te mixen, whisky, ice tea (groen), limoen en ijs.

Mix ice tea met whisky. Dit verfrissende drankje is natuurlijk heerlijk als het warm is. Kies zelf je smaak ice tea en experimenteer met verschillende smaken. Serveren met een limoentje of een stukje ijs. Wij zeggen; laat de zomer maar beginnen!

2. Ginger Ale Whisky

Nodig: Whisky fles om in te mixen, whisky, ginger ale, ijs en sinaasappel.

Is de smaak van kruidig en zoet jouw ding? Probeer dan eens deze cocktail. Vul het glas met ijs, whisky, daarna een scheutje ginger ale erbij en het genieten kan beginnen.

3. Bourbon coffee

Nodig: Whisky fles om in te mixen, koffie, bourbon, pecannoten, slagroom en bruine suiker.

Deze (uiteraard warme) koffie is natuurlijk een beetje vreemd in dit rijtje, maar daarom niet minder lekker. De bourbon wordt verwarmd in een pannetje samen met de pecannoten. De pecannoten worden dan geroosterd en krijgen daardoor een fijne smaak. Lekker na het diner of als je ‘s avonds bij een ondergaande zon een afzakkertje wil drinken.

4. Old fashioned

Nodig: Whisky fles om in te mixen, whisky, suikersiroop, Angostura bitters en ijs. Is eventueel aan te vullen met citroen of sinaasappel.

Het is afhankelijk van smaak, maar in principe zou je elke whisky kunnen gebruiken voor deze mix. Je zou misschien denken dat deze whisky een beetje oud smaakt, maar dat is helemaal niet zo. Wil je liever een zachtere smaak? Gebruik dan bij voorkeur een rye whisky.

5. Whisky sour

Nodig: Whisky fles om in te mixen,Whisky, suikersiroop, Angostura bitters, 1 eiwit, citroen of sinaasappel en ijs.

Deze mix is misschien wel de meest bekende van allemaal. Speel zelf met de ingrediënten om dit mixje echt de jouwe te maken! Tip: een citroentje in deze mix zorgt voor een stukje frisheid.

Likeurfles

Een likeurtje. Altijd lekker bij het eten of als afzakkertje na het eten. Houd je niet zo van Whisky? Met likeur kun je ook heerlijke variaties maken. Het is een type sterke drank die om en nabij 20% alcohol bevat. Cremelikeuren zijn vaak zoeter en hebben als eis dat er minimaal 250 gram suiker per liter wordt gebruikt om de smaak aan de likeur mee te geven. Het is gebruikelijk dat alle likeuren worden verpakt in likeurflessen. Bekende likeuren zijn bijvoorbeeld: Baileys, Tia Maria, Licor 43 en Pisang Ambon.

Categorieën: Uncategorized